• Hypothecair-krediet-herbestemmen.jpg

Hergebruik uw woonkrediet voor uw verbouwingsplannen!

Door admin

Hergebruik uw woonkrediet voor uw verbouwingsplannen!

Het interessante voordeel van een woonkrediet is dat je dit kan hergebruiken. Het door u reeds terugbetaalde kapitaal van de hypothecaire lening kan immers opnieuw opgenomen worden als een nieuwe lening. Wanneer uw hypothecaire lening dus bijna terugbetaald is (lees: wanneer u al een grote brok geld terugbetaald hebt), kan je dit bedrag dus opnieuw gebruiken wanneer je verbouwingsplannen hebt.
Het grote voordeel van het hergebruiken van het woonkrediet is dat u op deze manier de kosten van een notaris vermijdt.

Wanneer uw hypothecaire lening nog lang niet terugbetaald is, en het te herbestemmen bedrag voor de verbouwing dus relatief laag is, hoeft u niet te panikeren. Het is immers mogelijk om een bijkomend voorschot te storten, een extra bedrag dus dat je kan ontlenen en bestemmen voor je verbouwingsplannen. Let wel, dit bedrag is maximaal €50.000 of 20% van uw hypothecaire inschrijving.
Een andere voorwaarde is dat de hypothecaire lening minstens 3 jaar loopt en u steeds correct betaalde.

De looptijd van die nieuwe lening hangt ook af van de huidige looptijd van uw hypothecaire lening. Indien je na 10 jaar beslist om je woonkrediet (deels) te herbestemmen voor een verbouwing, loopt deze nieuwe lening dus voor 20 jaar.

U las het goed, nieuwe lening. Wanneer u uw hypothecaire lening wil herbestemmen voor verbouwingen, zal de bank deze herbestemming beschouwen als een nieuwe lening. Dit wil ook zeggen dat u helaas opnieuw dossierkosten dient te betalen en dat die lening afgesloten wordt op basis van de huidige rentevoeten. De rentevoet waaraan u uw hypothecair krediet afsloot, geldt dus niet langer.

Het goede nieuws stopt hier echter niet. Wanneer u beslist om uw woning te renoveren en deze is ouder dan 10 jaar, geniet u bovendien ook nog van een voordelig btw-tarief.

In het geval dat u uw huidige hypothecaire lening niet kunt hergebruiken voor verbouwingsplannen, neem je best contact op met ons team. Onze experts helpen u graag verder en ondersteunen u bij de zoektocht naar de gepaste financiering voor uw verbouwingsplannen. Via een goed gesprek, van mens tot mens, bent u zeker van de juiste financiële oplossing en leent u zonder zorgen het gepaste bedrag dat uw droom kan realiseren.
Let op, geld lenen kost uiteraard ook geld.