• Ontwerp zonder titel (56).png

Heb ik een aanvullende verzekering nodig?

In België zijn er wettelijk bepaald een aantal verplichte verzekeringen die je dient te nemen.
Denk aan je autoverzekering (Burgerlijke Aansprakelijkheid), de arbeidsongevallenverzekering en de ziekteverzekering.


Naast de verplichte verzekeringen zijn er echter een heel aantal aanvullende verzekeringen die je gemoedsrust ten goede komen. In deze blog gaan we hier verder op in. Weet alvast dat je steeds bij Zakenkantoor De Smet terecht kan voor alle verzekeringen. We bespreken samen je situatie en stellen op basis daarvan een aantal gepaste verzekeringen voor.

 

De rechtsbijstandverzekering

In geval van juridische geschillen dekt de rechtsbijstandverzekering in bepaalde mate de juridische kosten. Deze aanvullende verzekering maakt het motto: “een advocaat, beter te vroeg dan te laat” minder kostelijk. Je zal dankzij de rechtsbijstandverzekering sneller juridische hulp kunnen inschakelen omdat de bijhorende kosten gedekt kunnen worden.

 

De hospitalisatieverzekering

Deze verzekering is een uitstekende aanvulling op de verplichte ziekteverzekering. De hospitalisatieverzekering dekt bijkomende kosten die niet in aanmerking komen voor de ziekteverzekering. Zaken zoals specialistische behandelingen, ziekenhuisopname en dergelijke vallen onder de hospitalisatieverzekering.

 

De Reisverzekering

De reisverzekering wordt helaas al te vaak vergeten. De dekking voor medische kosten, reisonderbrekingen, verlies of diefstal van bagage verdwijnt vaak uit gedachten omdat, wanneer je op vakantie vertrekt, misschien iets minder rekening houdt met een negatieve ervaring. Weet dus dat er tal van extra verzekeringen zijn waarmee je helemaal met een gerust gemoed op vakantie kan vertrekken.

 

Uitvaartverzekeringen

Wil je je nabestaanden niet opzadelen met hoge uitvaarkosten? Dan sluit je best een uitvaartverzekering af. Het is geen fijne verzekering om af te sluiten omdat we wederom geconfronteerd worden met de mortaliteit van het leven. Het geeft je echter wel de gemoedsrust dat je na je overlijden je nabestaanden niet extra belast.

 

De huisdierenverzekering

Onze huisdieren verdienen ook het beste. Operaties of medicijnen kunnen helaas vaak erg prijzig zijn. Dit mag geen reden zijn om je huisdier niet met de beste zorgen te omringen. Daarom is er sinds kort de verzekering voor huisdieren! Medische kosten of behandelingen worden gedekt, samen met de diefstal van je favoriete huisdier.

Zoals je leest zijn er best wel wat interessante, niet verplichte, verzekeringen die je nog kan afsluiten. Alles hangt natuurlijk af van je persoonlijke situatie. Geen 2 personen zullen een identieke verzekeringsportefeuille hebben. Dankzij onze jarenlange ervaring als onafhankelijke verzekeringsmakelaar kunnen we je dus steeds met de beste raad & advies bijstaan.
Via een goed gesprek, van mens tot mens, bepalen we samen bij welke extra verzekeringen jij het meeste baat hebt.