• news-update.png

Dit verandert er allemaal in juli!

Door admin

Juli! De zomer staat voor de deur, het heeft al even niet geregend en de wegen richting het Zuiden zitten tsjokvol mensen die reikhalzend uitkijken naar een welverdiende vakantie.

Toch is juli 2018 net iets meer dan de eerste maand van de zomervakantie. Deze maand veranderen er immers een resem aan regels, wij geven u graag een overzicht!

Meer zelfstandigen kunnen genieten van een aanvullend pensioen!
Zelfstandigen die actief zijn als natuurlijk persoon, kunnen zich vanaf nu aansluiten bij dit nieuwe systeem, waarbij ze een belastingsvermindering krijgen op hun jaarlijkse premie & bovendien wordt het opgespaarde eindkapitaal slechts aan 10% belast. Net zoals bij bedrijfsleiders, wordt die premie uiteraard bepaald afhankelijk van het inkomen.

Voor de zelfstandigen in kwestie moeten wel een contract afsluiten bij een (onafhankelijke) verzekeraar -we kennen wel iemand- of bij een pensioenfonds. Voor vragen of informatie rond dit nieuwe systeem, kan u steeds bij ons terecht.

Er zijn ook enkele ingrijpende veranderingen op de weg ingelast. De eerste hadden we even geleden al vernoemd.

Rijbewijs behaald na 1 juli? Terug naar de rijschool!

Troste eigenaars van een rijbewijs dat na 1 juli behaald is, zijn nog niet helemaal verlost van de rijschool.  Tijdens het zogeheten “terugkeermoment”, dienen nieuwe bestuurders na zes tot negen maanden terugkeren naar de rijschool voor een extra opleiding. Daar worden extra zaken getest zoals een noodstop en krijgen ze een simulatie van dronken rijden voor de kiezen. De opleiding kost €120, waarvan €20 terugbetaald wordt door de overheid. De extra ervaring die nieuwe bestuurder hier opdoen, kan de kans op ongevallen verlagen en kan ook voor meer zekerheid in het verkeer zorgen.

Wie dit jaar naar Frankrijk op vakantie trekt, let best ook even op.
De maximumsnelheid in Frankrijk wordt immers verlaagd.

Onze Zuiderburen volgen minister Weyt’s voorbeeld en verlagen de maximumsnelheid op B-wegen naar 80km/uur. Vergeet zeker ook geen fluo hesje in je koffer, deze zijn ook verplicht op Franse wegen.

Wie naar Frankrijk trekt, moet misschien langs Brussel rijden. In onze hoofdstad is de Leopold II tunnel 2 maanden dicht. Hou dus zeker rekening met eventuele overlast. De MIVB en NMBS zetten wel extra bussen/metro’s in om de overlast zo goed ze kunnen te beperken.

Bestuurders die betrapt zijn met 1.8 promille in hun bloed, dienen vanaf nu verplicht een alcoholslot te laten installeren. Volgens het verkeersinstituut VIAS, vermindert een acloholslot de kans op dronken rijden in de toekomst met liefst 75%. Goed nieuws voor alle chauffeurs op de baan dus!

Ook voor de ouderen is er heugelijk nieuws, hun inkomensgarantie wordt immers verhoogd! 65-plussers die financiëel weinig bewegingsruimte hebben, kunnen vanaf nu dus op het einde van de maand een iets hoger bedrag op hun rekening verwachten.

Tot slot krijgen Vlaamse gezinnen en KMO’s nog korting op hun stroomfactuur. We betaalden tussen 2009-2017 blijkbaar iets te veel voor onze stroomfactuur. Een fout die de Vlaamse overheid dus rechtzet door middel van kortingen op toekomstige energiefacturen. De korting voor een gemiddeld gezin is nu ook niet om wild van te worden, reken op een goede €10. Voor KMO’s kan dit bedrag echter wel tot enkele duizenden euro’s oplopen.

Wil u automatisch op de hoogte gehouden worden van nieuwe wetswijzigingen of ontvangt u graag handige tips in uw mailbox? Schrijf u dan hier in voor ons nieuwsbrief!