• banner-image.jpg

De paasvakantie komt er aan!

Door admin

U bent nog op zoek naar een reisverzekering die bij u past? De volgende eigenschappen van reisverzekeringen moet u zeker in de gaten houden: 

1)      Doorlopend of kortlopend: de voordelen van een doorlopende reisverzekering zijn duidelijk. Wanneer u voor een doorlopende reisverzekering kiest, bent u ten alle tijde gedekt & hoeft u hierover ook niet meer over na te denken wanneer u op reis vertrekt. Erg handig wanneer u meerdere keren per jaar op reis wil/kan gaan. Een kortlopende reisverzekering is uiteraard goedkoper voor wie 1 keer per jaar andere oorden opzoekt.

2)      Kijk zeker goed na of geneeskundige kosten in je huidige reisverzekering zitten. Het is dubbel jammer om bij een ongeval te moeten ontdekken dat de medische kosten niet gedekt worden door je reisverzekering.

3)      Hetzelfde geldt voor autopech. Het is al erg genoeg dat je tijdens je welverdiende vakantie in panne valt met de auto. Nakijken of wegenhulp in je verzekering opgenomen is, is dus de boodschap!

4)      Zoals bij alle andere verzekeringen, kan het nooit kwaad om verschillende reisverzekeringen te vergelijken. Zo kan je de premie die je misschien uitspaart, investeren in je komende vakantie. Ons team vergelijkt graag met u de verschillende reisverzekeringen.

Voor verdere vragen over bepaalde reisverzekeringen kan u ook steeds bij ons terecht.

De reis is gepland, u heeft een passende reisverzekering gevonden & u bent klaar om te vertrekken. De wetenschap dat u uw huis veilig heeft achtergelaten, draagt ook in grote mate bij tot een zorgeloze vakantie.
Uiteraard kijkt u na of uw deuren en ramen gesloten zijn voor u vertrekt. Het kan ook handig zijn om aan familielid te vragen om even langs te komen. Door uw huis er bewoond uit te laten zien, schrikt u mogelijke inbrekers al af.

Verwittig zeker uw buren wanneer u voor lange(re) tijd weg bent. Uw buren kunnen een oogje in’t zeil houden en eventueel ook uw post bijhouden. Een uitpuilende brievenbus is voor inbrekers hét signaal dat u weg bent van huis. Wanneer u op vakantie bent & uw ervaring graag deelt met uw Facebook vrienden, check dan zeker of uw privacyinstellingen goed staan. We kunnen dit niet genoeg benadrukken. De lijst van inbraken ten gevolge van onverstandig internetgebruik is jammer genoeg te lang.

Het is ook handig om, indien mogelijk, een reisapotheek samen te stellen met medicatie die u regelmatig moet nemen. Zo spaart u een bezoek aan een (buitenlandse) apotheek uit.

Wanneer u met de auto op reis vertrekt, is het altijd nuttig om deze na te kijken alvorens u vertrekt.
De bandenspanning, bevestigingspunten voor dakcontainers of fietsenrekken kan u zelf nakijken. Wil u helemaal gerust zijn, kan u uw garagist de rest laten doen.

Er zijn tegenwoordig ook veel steden die met een ecovignet werken. Vervuilende wagens mogen soms het stadscentrum helemaal niet meer in, tenzij er betaald is voor een vignet. Deze kost kan u uitsparen door een hotel te boeken aan de rand van de stad & de stad zelf te verkennen via het openbaar vervoer. Wanneer u door Frankrijk reist, kijk dan zeker na of u over de nodige verplichtingen beschikt.

Heeft u nog verdere vragen voor een zorgeloze vakantie, aarzel niet en neem gerust contact op met ons team. Zo kan u in alle rust vertrekken op een welverdiende vakantie!