• Jeugdverenigingen-en-verzekeringen.jpg

Wat met de zomerkampen?

Door admin

Duizenden jongeren kunnen immers weer op bivak gaan of zich gaan uitleven op kamp met hun jeugdvereniging. Toch is het belangrijk om de veiligheid van onze kinderen niet uit het oog te verliezen. Jeugdverenigingen werken zich uit de naad om onze jeugd een Corona-vrije kampervaring te bieden, maar wat als het toch fout loopt? Wat gebeurt er precies wanneer een kind zich kwetst tijden het ravotten? Hoe zit het met de nodige verzekeringen?

We kunnen u meteen ergens geruststellen. Grote jeugdbewegingen zijn immers verplicht om een standaard verzekering te onderschrijven op vlak van burgerlijke aansprakelijkheid voor hun leden. Daarnaast is er normaliter ook een ongevallenverzekering voor zien, in veel gevallen beschikken ze ook over een rechtsbijstandverzekering.
 

Kijk zeker naar de nodige verzekeringen voor jeugdbewegingen

Toch raden we je aan om even op de website van de desbetreffende jeugdvereniging te kijken, in eerste instantie hoe de vereniging zelf verzekerd is, maar ook of je kind wel voldoende verzekerd is. Uiteraard kan de leiding je hier ook verder bij helpen. Aarzel absoluut niet om dit op tijd na te vragen en indien nodig, actie te ondernemen. Moest je kind zich kwetsen op kamp of iets anders tegenkomen, is het laatste wat je wil horen het feit dat de verzekering(en) niet in orde waren.

Zeker gezien onze affiniteit met de lokale jeugdverenigingen hier in Hofstade en Aalst, vinden we dit een te belangrijk punt om niet te vermelden. Jeugdverenigingen allerhande zetten zich immers moeiteloos in om de (lokale) jeugd een schitterende tijd te bezorgen en hen op een speelse manier een heleboel educatieve waarden en normen mee te geven.

We helpen u verzekeringen te vergelijken
 

Als verzekeringsmakelaar leggen we dan ook graag jouw eigen verzekeringsportefeuille naast die van de jeugdvereniging in kwestie en onderzoeken we waar er mogelijks gaten in de dekking vallen. De belangrijkste verzekering die niet mag ontbreken is uiteraard jouw eigen familiale verzekering. Deze verzekering helpt je wanneer je kind per ongeluk schade aan derden berokkend. In veel gevallen is de familiale verzekering van een particulier uitgebreider dan die van een jeugdvereniging, wat ervoor zorgt dat de verzekering voor grotere schadebedragen tussenkomt.

Hetzelfde principe geldt voor de rechtsbijstandverzekering. Deze zal opgelopen schade aan derden verhalen of je kind verdedigen wanneer het zelf verantwoordelijk geacht wordt voor berokkende schade.

Ook voor ongevallen- en hospitalisatieverzekeringen kan hetzelfde gezegd worden. Zeker die laatste is nuttig.

Tot slot kan u ook nog even nadenken over een reisbijstandsverzekering. Moest je kind ongelukkigerwijs in een ziekenhuis in het buitenland belanden, zijn de verplaatsingskosten immers gedekt.

Verzekeringen voor zomerkampen zijn geen overbodige luxe

 

Of deze laatste een nuttige verzekering is in 2020 gezien de lockdown, laten we even in het midden. Laat ons er wel van uitgaan dat in een coronavrije wereld waar jeugdverenigingen kunnen staan en gaan waar ze maar willen, een reisbijstandsverzekering geen overbodige luxe is.

Zit je met vragen of ben je onzeker over de verzekeringsdekking van de jeugdvereniging van je kind? Neem dan zeker contact op met ons team. Ze helpen je graag verder en garanderen een zorgeloze vakantie voor jou en jouw kind. Iets wat we in deze vreemde tijden allemaal wel kunnen gebruiken.