• Ontwerp_zonder_titel_24.png

De Bankoverstap

Door admin

Nu de opening van ons gloednieuw kantoor te Hofstade met rasse schreden nadert, denkt u er misschien aan om ook van bank te veranderen. Zakenkantoor De Smet zal immers in Hofstade het enige bemande kantoor worden. Wie liever zijn bancaire zaken van mens tot mens bespreekt, is steeds welkom in ons nieuw kantoor.

Voor het gemak geven we u een handig overzichtje mee van hoe zo een bankoverstap eenvoudig kan verlopen. We verwelkomen iedereen graag in ons nieuw kantoor uiteraard met open armen.
Wie gewoon langskomt om gebruik te maken van onze geldautomaat, is logischerwijs minstens even welkom.

Wat regelt uw nieuwe bank voor u bij een bankoverstap?

Wie kiest voor een bankoverstap, hoeft niet te communiceren met 2 banken. Uw nieuwe bank regelt die overstap voor u.
Concreet doen we:

- De afsluiting van rekeningen & betaalkaarten bij uw vorige bank
- We openen de nieuwe zichtrekening(en) en regelen uw nieuwe betaalkaarten (Visa/Debet)
- We zetten uw Europese domiciliëringen over, alsook uw doorlopende betalingsopdrachten & uw regelmatige ontvangsten.

Let wel; spaar- en beleggingsproducten en kredieten vallen buiten het opzet van de bankoverstapdienst. Uiteraard kan u bij Zakenkantoor De Smet ook terecht voor deze spaar-en beleggingsproducten & kredieten. Ons team van experts staat u steeds met raad en daad bij om uw financiële portefeuilles te optimaliseren naar uw eigen financiële situatie.
Zakenkantoor De Smet geeft u de gemoedsrust die u verdient op vlak van bancaire- en financiële producten.

Wanneer u bij ons uw aanvraag tot bankoverstap tekent, dient u er wel voor te zorgen dat alle titularissen aanwezig zijn om deze overstap te tekenen.
Zakenkantoor De Smet zorgt dan zelf voor de overstap van uw rekeningen & betaalkaarten, domiciliëringen & doorlopende opdrachten.

Wat dient u zélf te regelen bij een bankoverstap?

U dient zelf volgende zaken te regelen:
- U dient uw relaties uiteraard op de hoogte te brengen van het nieuwe rekeningnummer.
- Alsook moet u uw nieuw rekeningnummer vermelden op uw volgende belastingsaangifte.
- Doorlopende opdrachten in een vreemde munt of naar een land buiten de SEPA-zone worden helaas niet automatisch overgezet. U kan deze opnieuw zelf ingeven via myCrelan of aan ons team vragen om u hiermee bij te staan.
Uiteraard vernietigt u ook de oude betaalkaarten wanneer u de nieuwe betaalkaarten ontvangen heeft. U vernietigt oude betaalkaarten door deze simpelweg door te knippen.

Zakenkantoor De Smet - uw persoonlijk aanspreekpunt 

Als ervaren zakenkantoor kan u bij De Smet steeds terecht voor persoonlijk advies. Ons team gaat resoluut voor een goed gesprek, van mens tot mens. Deze aanpak maakt ons al 30 jaar een betrouwbare partner op vlak van bancair en financieel beheer. U hoeft nooit met verschillende personen te praten die werkzaam zijn op verschillende afdelingen zonder dat die allemaal weet hebben van uw profiel. Bij Zakenkantoor De Smet werkt u 1-op-1 met iemand van ons team die al uw belangen zal behartigen.

Bent u dus op zoek naar een luisterend oor in Hofstade of Aalst, kan u steeds bij ons kantoor terecht voor een goede babbel.
We verwelkomen u met open armen!